ПП МИР се обяви срещу посегателството над православния храм „Свети Седмочисленици”
Секция: ПОЛИТИКА
04 Януари 2019 10:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПП МИР се обяви срещу посегателството над православния храм „Свети Седмочисленици”

/КРОСС/ Вчера църквата „Свети Седмочисленици" осъмна надраскана с графити. Вандали са нарисували обърнати кръстове и други символи по фасадата на храма.

Политическа партия МИР категорично осъжда този вандалския акт и посегателство срещу православния храм "Свети Седмочисленици" в центъра на София. Настояваме Столична община и органите на реда незабавно да реагират и да предприемат необходимите действия, за да се намерят извършителите на това престъпление, които да бъдат осъдени за хулиганство. Столична община трябва да обърне сериозно внимание на случая, както и на охраната и запазването на всички православни храмове в София, се казва още в позицията на Политическа партия МИР.

„Културното и духовното наследство на града ни трябва да бъде пазено и не може да бъде накърнявано", беше категоричен председателят на Политическа партия МИР и общински съветник в Столичен общински съвет Симеон Славчев. „Ще настоявам в бюджета на Столична община за 2019-та година да бъдат заложени средства за видеонаблюдение на всички православни храмове в София, както и на всички исторически паметници", заяви той.