Зимата се завърна, но засега без бедствие по пътищата
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Януари 2019 16:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зимата се завърна, но засега без бедствие по пътищата

/КРОСС/ Със студ, сняг и силен вятър изпраща работната седмица страната. На Мусала температурите паднаха до -19, но в градовете зимните градуси бяха значително по-нормални - 5 под нулата.

Оранжев предупредителен код за снеговалежи и бурен вятър е в сила в областите Бургас и Сливен. 70 километра в час достигнаха тази нощ поривите в Бургас и Ахтопол. Ключови пътища в Източна България бяха затваряни през нощта за почистване.

В Област Смолян пътищата са проходими при зимни условия. Отпаднаха ограниченията за Роженския проход, ограничава се движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Превала, Печинско и пътя Девин - Михалково.60 машини работиха по пътната мрежа, посочи зам.-областният управител Адриан Петров. Най-високият клас път трябва да бъде разчистен до два часа след спиране на снега.

Към момента проблеми с електрозахранването няма.В Ловешко най-много сняг се изсипа в района на Троянския проход и го затвори. Във Великотърновско сняг затрупа Прохода на Републиката, но вече движението се осъществява нормално.

60 снегорина са работили и по пътищата в Бургаско. За момента само в Малко Търново и Странджа снеговалежът е обилен.Международният път за Турция беше заледен, но още сутринта беше опесъчен.

В София 160 снегорина са в готовност да реагират при ново засилване на снега.