Лидерът на БСП иска оставки на министри заради „хаоса“ с електроните винетки
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Януари 2019 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидерът на БСП иска оставки на министри заради „хаоса“ с електроните винетки

/КРОСС/ Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска днес оставки на министри заради проблема с електронните винетки в страната. Според нея това е поредният провал на това управление. Оставките на трима чиновници не са достатъчни, необходими са министерски оставки, правителството трябва да поеме отговорност, каза тя.

„Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора. Унищожена е и правовата държава. Борисов се подиграва с народа. Последните поправки в закона ги внесоха на 17 декември, а на 31 декември пък премиерът Борисов включи Северната тангента в системата. На 2и януари я извади. Ето ви доказателство за хаоса, некомпетентността и пълно погазване на правовата държава и на законодателния ред в страната“, каза Нинова на пресконференция София.

Тя разкритикува факта, че предложенията за въвеждането на тол системата и електронните винетки не са внесени от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ.

„Не ги виждаме никъде да излязат и да обяснят какво направиха и каква отговорност те ще носят“, подчерта лидерът на левицата.

Според нея преминаването от хартиен на електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. „И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, добави още Нинова.