Федерер и Бенчич защитиха титлата в "Хопман къп" в драматичен мач на двойки
Секция: СПОРТ
05 Януари 2019 16:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Федерер и Бенчич защитиха титлата в "Хопман къп" в драматичен мач на двойки

/КРОСС/ Швейцария спечели турнира "Хопман къп" за втора поредна година. В решаващ драматичен мач на смесени двойки Роджър Федерер и Белинда Бенчич победиха Александър Зверев и Анжелик Кербер с 4:0, 1:4, 4:3 (4) и защитиха титлата си от миналата година.

В първия мач от финала Федерер постигна много категорична победа срещу шампиона от финалите на АТП. 37-годишният швейцарец се наложи над 21-годишния германец с 6:4, 6:2 само за 70 минути.

Носителят на 20 титли от Големия шлем загуби само две точки при свой сервис в първия сет. В същото време Зверев сервираше далеч от обичайното си ниво, като допусна три двойни грешки и общо десет непредизвикани. Германецът се спаси от пробив в осмия гейм, но се пропука в следващото си подаване и това сложи край на първата част.

Във втория сет Федерер беше още по-убедителен. Той спечели пет поредни гейма и с лекота сложи край на мача при свой сервис.

Кербер остави живи надеждите на Германия за първа титла в "Хопман къп" от 23 години. Световната №3 победи Бенчич с 6:4, 7:6 (6) за час и половина и прати битката за титлата в решаващ мач на двойки.

Шампионите започнаха много убедително и след като отразиха точка за пробив в откриващия гейм, спечелиха първия сет на нула.

Кербер и Зверев спряха серията от пет поредни гейма в полза на швейцарците и на свой ред взеха четири поредни, за да пратят мача в решаващ трети сет.

Третата част започна с пробив за Федерер и Бенчич. При 3:2 рекордьорът по титли от Големия шлем сервираше за титлата, но изненадващо беше пробит след няколко страхотни отигравания на Кербер.

Стигна се до тайбрек, в който резултатът вървеше точка за точка. Германският тандем първи стигна до мачбол при 4:3. Федерер и Бенчич обаче изравниха, след което спечелиха финалната шампионска точка в спиращо дъха разиграване на мрежата.

Преди година финалът отново беше решен в мача на смесени двойки, спечелен от Швейцария с 4:3 (3), 4:2, след като преди това Федерер победи Зверев, а Кербер изравни с успех над Бенчич.