"Челси" изпрати Фабрегас и започна успешно защитата на Купата на Англия
Секция: СПОРТ
05 Януари 2019 20:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Челси" изпрати Фабрегас и започна успешно защитата на Купата на Англия

/КРОСС/ Носителят на трофея "Челси" започна успешно защитата на Купата на Англия след победа 2:0 срещу "Нотингам форест". Двубоят на "Стамфорд бридж" беше белязан от голове и големи пропуски на Алваро Мората и сбогуване със Сеск Фабрегас.

Испанският полузащитник можеше да се разпише в последния си мач за сините, но пропусна дузпа при 0:0 през първото полувреме.

31-годишният футболист, чийто договор изтича в края на сезона, ще премине в "Монако" в близките дни. Той си тръгва от "Челси" след 198 мача, 22 гола, две титли и общо четири трофея за четири години и половина.

Фабрегас беше привлечен на "Стамфорд бридж" от "Барселона" за 33 милиона паунда. Преди това той носеше екипа на друг лондонски клуб - "Арсенал" (от 2004 до 2011 г.), като изигра 303 мача и вкара 57 гола за "артилеристите".

Мората също се превърна в главно действащо лице в мача с "Нотингам форест", който заема седмото място в Чемпиъншип.

Испанският нападател получи шанс да води атаката на "Челси", но отново изпрати мач със смесени емоции.

Мората пропиля страхотен шанс да отбележи през първото полувреме, откри резултата в началото на втората част, малко по-късно направи още един голям пропуск след това, но в 59-ата минута реши мача с второ попадение.

Силен мач изигра Калъм Хъдсън-Одой, който изработи и двата гола. В 49-ата минута 18-годишното крило направи отличен пробив отдясно и центрира пред вратарското поле за Мората, който не сгреши отблизо.

Десет минути при сходна ситуацията падна и вторият гол. Хъдсън-Одой отново се освободи отдясно и достави перфектно центриране към далечната греда за Мората, който отбеляза с глава.

Лошата новина за "Челси" днес беше контузията на Рубен Лофтъс-Чийк, който беше заменен принудително от Еден Азар в 42-ата минута.