Лошо време, силен снеговалеж и транспортен хаос в Германия и Австрия
Секция: СВЯТ
06 Януари 2019 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лошо време, силен снеговалеж и транспортен хаос в Германия и Австрия

/КРОСС/ Обилен снеговалеж предизвика транспортен хаос в части от Германия и Австрия, предаде Асошиейтед прес. Властите затвориха пътища и отмениха пътувания на влакове заради опасност от лавини, а някои летища съобщиха днес за отменени полети, свързани с лошото време. 

Летището в Мюнхен, второ по големина в Германия, съобщи, че 120 полета са отменени, а други са отложени докато работници разчистват пистите от сняг и отстраняват леда от самолетите.

Австрийската железопътна компания Йо Бе Бе (OeBB) каза, че няколко влака са били отменени заради риск от лавини. Затворени са пътища, включително и около Бишофсхофен, където тази събота и неделя се провежда ежегодният турнир по ски скокове, след като пред нощта натрупа на 50 см нов сняг.
 
Регионалните власти в Залцбург предупредиха да не се карат на ски извън пистите, също заради опасност от откъсване на лавини, които могат да засегнат пътища и жп линии.
 
Австрийската обществена телевизия О Ер Еф съобщи, че селцето Санкт Йохан е евакуирано, тъй като властите се опасявали, че силните ветрове може да предизвикат лавина.


Междувременно, около 600 местни жители и туристи бяха блокирани в село Зьолктал, след като пътят до там бил затворен.
 
Летището в Инсбурк съобщи, че метеорологичните условия в момента са причинили големи ограничения във въздушното движение и призоваха пътуващите да следят актуалната информация за полетите си преди да тръгнат за летището.
 
През следващите дни се очаква обилните снеговалежи в Германия, Австрия и Швейцария да продължат.