Холивуд се готви за 76-ите награди "Златен глобус" тази вечер
Секция: Шоубизнес
06 Януари 2019 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Холивуд се готви за 76-ите награди "Златен глобус" тази вечер

/КРОСС/ Днес сезонът на важните статуетки в Холивуд официално ще бъде открит с церемонията по връчването на 76-ите награди "Златен глобус" на Асоциацията на холивудската чуждестранна преса. Водещи ще бъдат актрисата Сандра Оу и Анди Самбърг, а по всичко личи, че гостите са настроени за парти и празненство, вместо за политика и проблеми, пише "Ройтерс".

След глобален боксофис рекорд от 41,7 млн. долара през 2018 г., публиката вероятно стиска палци най-вече на филмите "Роди се звезда", "Черна пантера", "Бохмекса рапсодия" и "Мери Попинз се завръща", които са в надпреварата за статуетки.

Очаква се тази година неформалната вечеря в Бевърли Хилс да подмине политиката и да наблегне на забавлението, както заявяват и водещите. "Всички са депресирани и може би това е добра причина, която всеки може да използва, за да се посмее за малко и да се забавлява", казва Самбърг пред "Холивуд рипортър". В същото време Оу допълва, че въобще няма намерение да говори за президента на САЩ Доналд Тръмп, който е в центъра на атаките на всяка голяма филмова церемония от избирането му през 2016 г. насам.

Миналата година знаменитостите избраха черния цвят в знак на солидарност към движението #MeToo след големия скандал със сексуален тормоз в Холивуд.

Според редактора на "Варайъти" по темите от Холивуд Тим Грей, хората са имали нужда да говорят за тези проблеми - избирането на Тръмп и #MeToo, но тази година, по думите му, всички очакват да се забавляват на Глобусите и да отпразнуват постигнатото.

Лейди Гага, Идрис Елба, Брадли Купър и ветеранът Дик ван Дайк ще са сред десетките популярни лица, които ще се появят тази вечер на червения килим.

Политическата комедия "Вице" за вице-президента Дик Чейни води с шест номинации, сред които са и признания за актьорите Крисчън Бейл, Сам Рокуел и Ейми Адамс.

Надпреварата е ожесточена и в категориите за най-добра комедия и мюзикъл, където са историческият "Фаворитката", романтичната комедия Crazy Rich Asians, историята за пътешествията на белокож шофьор с неговия шеф - известен чернокож пианист от 60-те години Green Book с Виго Мортенсен и "Мери Попинз се завръща".

Много от анализаторите смятат, че "Вице" има наистина големи шансове за статуетка, както и "Роди се звезда" с Лейди Гага и Брадли Купър, който не само участва, но и режисира лентата.

"Роди се звезда" и "Бохемска рапсодия" с Рами Малек в образа на покойния фронтмен на "Куин" Фреди Меркюри са номинирани за престижната награда най-добър драматичен филм. Останалите претенденти там са три филма с фокус върху расовите теми - "Черна пантера", BlacKkKlansman и If Beale Street Could Talk.

Има голяма вероятност филмът на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон Roma да си тръгне с приза за най-добър чуждоезичен филм, допълва в коментара си редакторът на "Варайъти".

Носителят на "Златен глобус" и шесткратно номиниран за престижното отличие Джеф Бриджис щеполучи тазгодишната награда на името на Сесил Демил, а петкратният носител на "Златен глобус" и шестнайсеткратно номинираната Карол Бърнет ще получи първата специална награда за изключителни постижения в телевизията, кръстена на нейно име.

Церемонията, която се провежда в неделя вечерта в Лос Анджелис, ще бъде излъчена по "Нова телевизия" от 21 ч. на 7 януари, понеделник.