Тежки зимни условия по пътищата, карайте внимателно
Секция: Автомобили
06 Януари 2019 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежки зимни условия по пътищата, карайте внимателно

/КРОСС/ Близо 400 машини са обработвали пътните настилки в цялата страна през нощта. В районите със снеговалеж работата им продължава. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Поради снегонавявания е ограничено движението на всички автомобили през Троянския проход.

Временно е ограничено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Девин - Михалково и през прохода "Превала". Движението по останалите републикански пътища е без ограничение.

АПИ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да спазват дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти. От АПИ уверяват, че 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка:

от интернет страницата на АПИ;

по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.