Румен Петков: Днешният ден е един от символите на българския дух и неговият стремеж за свобода и независимост!
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Януари 2019 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков:  Днешният ден е един от символите на българския дух и неговият стремеж за свобода и независимост!

/КРОСС/ Богоявление е! Честит да е на всички този светъл християнски празник! Честито и на всички именици!

На днешния ден, на който по традиция се освещават и бойните знамена на Българската армия, си струва да припомним, че единствено ПП АБВ зае национално отговорна позиция по отношение на обновяването на военновъздушните ни сили, което е пряко свързано със сигурността на страната ни.

"Ние много ясно и категорично заявихме, че парламентът е приел правила за закупуването на нови бойни самолети и всяко излизане от тях ще е престъпление, проява на политическо безгръбначие и слугуване на „големия брат“, който се намира зад океана. Посочихме, че подобно поведение на управляващите няма да доведе до добър резултат за националната ни сигурност" това заявява в своя позиция председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Днес президентът Румен Радев много отчетливо повтори тезата на АБВ от 3 януари и това заслужава адмирации. Днес станахме свидетели и на това как военният министър Каракачанов, макар и плахо, обяви, че процедурата по закупуване на нов боен самолет не е приключила, че ние ще се борим за най-доброто финансово решение за страната ни, както и за решение, което ще е най-добро от гледна точка на бъдещето на военновъздушните ни сили. Това му изказване не ни прави големи оптимисти, но е видно, че натискът на АБВ даде добри за националната ни сигурност резултати. Затова точно днес ние от АБВ, с дълбок поклон към Христо Ботев, който е роден преди 171 години на тази дата, настояваме българските институции да запазят този дух, на който Ботев е носител със своята борба за национална независимост, със своето творчество и със своята безрезервна преданост към българския идеал.

Още веднъж, честит празник на всички и дано победи разумът, подчинен на националната ни сигурност!“