Предстоящи събития на 7 януари
Секция: Предстоящи събития
07 Януари 2019 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 7 януари

/КРОСС/ *** София

От 11.30 часа в библиотеката на „Дондуков 2“ вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс ще представят инициативата „Посланик за един ден“.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива за Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. В пресконференцията ще участват Симо Симов – говорител на сдружението и Пламен Стоянов – член на Управителния съвет.

От 11.00 часа на ул. „Витоша“ 18 Демократична България ще даде пресконференция.

От 19.00 часа в галерия „Арт алея“ ще бъде представена изложба „Светлина и време 2019“.

*** Бургас/Варна

В пунктовете за базиране Бургас и Варна от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби ще се състои военен ритуал по повод тържествено откриване на новата учебна 2019 година.

*** Велико Търново

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящи благотворителни инициативи на КНСБ във Велико Търново.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА представители на Градския ученически парламент ще направят отчет на свършеното през миналата година и ще обявят каузите и инициативите за 2019 година.

*** Годеч

От 12.00 часа на площад „Свобода“ 2 председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.- председател на партията Цветан Цветанов ще присъства на откриването на обновената картинна галерия.

*** Добрич

От 11.00 часа пред паметната плоча на Маестро Захари Медникаров ще бъдат поднесени цветя по повод 95 години от рождението му.

*** Казанлък

От 17.00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде представена книгата на Иванка Краваева „Сълзи за България".

*** Карлово

От 11.00 часа в кв. „Сушица“ на малкия площад до Дръндевата чешма ще се проведе традиционния обичай „Къпанак“ (къпане на булка).

*** Ловеч

Около 11.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще посети Дневния център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Преди това тя ще присъства на празнична литургия по случай Ивановден.

*** Пловдив

От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП АБВ на тема „За Европейската столица на културата 2019“, бъдещето и политиката на Пловдив.

В 10.30 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски” ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай празника на Свети Йоан Кръстител (Ивановден).

В 12.00 часа в клуба на ВМРО общинските съветници от ВМРО-Пловдив ще дадат пресконференця,на която ще бъдат обявени предложения, както за развитието на район „Южен“, така също и за града, във връзка с бюджета на Община Пловдив за 2019г.

В 12.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе редовна пресконференция.

От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита ретроспективна изложба на Кольо Карамфилов (1963 – 2014).

*** Русе 

От 10.00 часа в зала 1 на Областната администрация ще се проведе съвместно заседание на Постоянната комисия по заетост и Постоянната комисия в областта на образованието, младежките дейности и спорта.

*** Смолян

От 09.00 часа в храм „Св. Неделя“ ще бъде отслужена света божествена литургия.

*** Стара Загора

От 16.00 часа в Оперния театър ще се състои гала концерт на участниците в Балетната академия и Балета на Държавна опера -Стара Загора.

От 17.30 часа във фоайето на РБ „Захарий Княжески“ ще бъде открита фотоизложба на Елоди Перес.

*** Хасково

От 09.00 часа в храм „Св. Богородица“ Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска света Литургия.

*** Шумен

От 14.30 часа в зала 363 на общината ще се състои обществено обсъждане на бюджета на Община Шумен за 2019 година.