Нов управител поема пътническите превози в БДЖ
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Януари 2019 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов управител поема пътническите превози в БДЖ

/КРОСС/ Инж. Христо Иванов е новият управител на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. Това беше решено днес на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Той ще заеме мястото на досегашния управител на дружеството Пламен Пешаров.

Христо Иванов е дългогодишен специалист в областта на железопътния транспорт, като професионалната му кариера е изцяло свързана с железницата.

Началото на кариерата си той започва през 1984 г. като технолог на гара Стамболийски, след което е бил и диспечер в ЖПУ Пловдив.
От 1989 г. до 1998 г. е заемал длъжностите главен специалист "Пътнически превози", заместник-началник в отдел "Пътнически превози" и заместник началник ЖПУ по "Експлоатация" в Пловдив.

От 1998 г. насам е изпълнявал последователно ръководните позиции директор на "Поделение за пътнически превози" Пловдив и началник на "Поделение за превозна дейност" Пловдив. Ръководил е дирекция "Пътнически превози", "Поделение за пътнически превози" София и е бил директор "Експлоатация", както и директор "Маркетинг и продажби" в "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД. От 2016 г. е заемал длъжността "Ръководител превози" в частен железопътен превозвач.

Инж. Христо Иванов е завършил Техническият университет в София, специалност "Експлоатация на железопътния транспорт". Има и магистърска степен по финанси във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".