ВМА с нов заместник-началник
Секция: Здраве
07 Януари 2019 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМА с нов заместник-началник

/КРОСС/ Полковник доцент Георги Попов е новият заместник-началник на Военномедицинска академия по учебно-научната дейност. Със заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България, съобщиха от здравното заведение.

Полковник доцент Георги Попов е роден на 5 ноември 1964 година. Завършва медицина в Медицинска академия-София през 1990 година. Има придобити специалности по инфекциозни болести и по вътрешни болести.
 
През 2017 година завършва „Здравен мениджмънт”. Доцент Попов е преминал през различни курсове по абдоминална ехография; по авиационна медицина, има започната специализация по военна терапия.
 
Защитава научна и образователна степен “доктор” с дисертация на тема “Вирусни хепатити в организирани колективи”, зачислен за аспирантура и започната дисертация на тема “Вирусни хепатити в организирани колективи – войскови, затвори”.
 
Завършил е няколко курса и специализации в чужбина, има опит от няколко задгранични мисии. В професионалната му визитка са записани и редица ръководни длъжности. През 1990 година започва като интерн във ВМА, а година по-късно е назначен за началник на медицинска служба във ВВС – Божурище. Работи още като клиничен ординатор по инфекциозни болести. От 2015 година до момента е експерт в НАТО. А от 2017 година до момента е началник на Катедра „Инфекциозни Болести” към ВМА.
От 4 януари 2019 година е назначен за заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност. Доцент Георги Попов е член на Академичния съвет на ВМА и хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”. Членува още в Националния съвет по превенция на СПИН, туберкулоза и сексуално предавани инфекции; Българско дружество по военна медицина; Българско дружество по инфекциозни болести.