Статуетките за Златен глобус са с нова визия
Секция: Шоубизнес
07 Януари 2019 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Статуетките за Златен глобус са с нова визия

/КРОСС/ Връчването на наградите Златен глобус за кино и телевизионни продукции тази година е белязано от новост. Статуетката на наградите е с променена визия и е по-бляскава, по-тежка и по-дълга, съобщава сайтът на наградите Златен глобус.

Дизайнът на статуетката е на компанията Ар/Джи Ей (R/GA). Тя е висока над 29 сантиметра, като основата й, която вече е закръглена и позлатена, а не кубична и мраморна, е над 9,5 сантиметра широка. Мраморната основа е запазена само за специалните отличия за цялостен принос.
 
Статуетката, в чиято направа са вложени месинг, бронз и цинк, тежи над 3,5 килограма. Новата статуетка е с двадесет и четири каратово златно покритие. Логото на Холивудската асоциация на чуждестранните журналисти, връчващи наградите Златен глобус, вече се вижда върху статуетката по-ясно.

Статуетката включва и безконтактен дигитален елемент, който съдържа информация за името на победителя, категорията и годината, в която е победил. Така се гарантира, че всяка статуетка е уникална и автентична.