Цветан Цветанов присъства на откриването на картинна галерия в Годеч
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Януари 2019 15:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов присъства на откриването на картинна галерия в Годеч

/КРОСС/ Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам. – председател на партията Цветан Цветанов присъства днес на церемонията по откриването на обновената картинна галерия в центъра на град Годеч.

Гости на церемонията бяха народният представител от ГЕРБ-София област Васил Цветков, зам.- министърът на туризма Любен Кънчев, общинските ръководители на ГЕРБ в Елин Пелин - Стефан Стоилов и в Костинброд - Борислав Борисов, както и кметовете на Божурище Георги Димов, Драгоман - Андрей Иванов и на Костинброд - Трайко Младенов.

След ремонт със средства на общината в галерията беше подменена електрическата инсталация, бе монтиран гипсокартон, латекс, окачени тавани, гранитогрес и ламиниран паркет за пода, както и бяха подменени входната и вътрешните врати.

„Преди 4 години Годеч бе тъмен и неприветлив. Сега с усърдната работа на кмета Асенов и неговия екип общината придоби нов облик. Поредното доказателство за това е тази красива картинна галерия, в която личности като Тодор Тодоров – Майстора могат да представят своето изкуство и всеки един от нас да се докосне до него“, заяви Цветан Цветанов.

Той благодари на кмета на Годеч Радослав Асенов и на екипа му за усилията, които полагат да превърнат Годеч в един по - благоустроен, по – красив и по – европейски град.

„Община Годеч е първата в района с обособена картинна галерия. През изминалата година завършихме множество проекти. Благодаря на Парламентарната група на ГЕРБ и на г-н Цветанов за подкрепата, която ни оказват“, бяха думите на кмета на община Годеч Радослав Асенов.

Първата експозиция в новата галерия е на известния годечки художник Тодор Николов Тодоров, който представя 50 свои авторски картини, дарени лично от него на Общината. След извършения водосвет и официалното откриване, кметът Асенов връчи почетен знак на Община Годеч на знаменития художник.