Партия „МИР“ подкрепя протеста на малките търговци на горива
Секция: ПОЛИТИКА
08 Януари 2019 09:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Партия „МИР“ подкрепя протеста на малките търговци на горива

/КРОСС/ Партия „МИР" подкрепя протеста на Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива. Според нас става дума за справедлива реакция срещу един лобистки закон, минал безпрепятствено в Народното събрание. Това е удар срещу дребния и средния бизнес в областта на търговията с нефт и продукти от нефтен произход.
„Поставянето на утежняващи финансови условия и гаранции пред търговците на горива разчиства пазарен дял за няколко големи фирми, които ще увеличат, а някои от тях и успешно ще скрият печалбите си. В същото време хиляди българи ще останат на улицата, а цените на горивата още по-лесно ще се диктуват от вносителите и преработвателите", каза председателят на ПП МИР Симеон Славчев.
По думите му настоящите собственици на данъчни складове, които диктуват цените на горивата в България, безпрепятствено ще заграбят и пазара на дребно, който до този момент се опитваше да работи в полза на потребителите. Най-слабите на пазара се оказаха и най-енергично малтретирани от държавата в полза на големите търговци. Следващият удар ще бъде понесен директно от потребителите, защото вече нищо няма да стои на пътя между негласното картелно споразумение и техния джоб. „Властта не е на страната на гражданите, затова подкрепяме тези протести, които искат да върнат контрола на държавата в ръцете на гражданите", подчерта Симеон Славчев.