Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли и търпимостта на обществото се изчерпа
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Януари 2019 13:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли и търпимостта на обществото се изчерпа

/КРОСС/ Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа", каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с нападението над военнослужещ в село Войводиново, съобщи "Фокус".

По думите на Каракачанов това не може да продължава повече. Той е в село Войводиново, за да обсъди с кмета на общината, както и с областния директор на МВР какви мерки ще вземат във връзка с конкретния случай.

"Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона", добави Каракачанов.

Според него мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда. Той каза още, че "България трябва да спре да се съобразява с всякакви чиновници от Брюксел и правозащитници".

Всички постройки в ромската махала на Войводиново са незаконни. Във вторник ще бъдат извършени проверки на място от ДНСК и пожарната и къщите ще бъдат съборени най-рано след 14 дни, тъй като тогава изтича законовият срок за обжалване, обясни Каракачанов.

Хората от селото също настояват за премахването на незаконни постройки. В понеделник те излязоха на протест, след като ден по-рано 33-годишен военен беше пребит от двама младежи на пътя.