Преглед на вестниците
Секция: Преглед на печата
09 Януари 2019 08:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на вестниците

/КРОСС/ Задава се нов хаос със смяната на касовите апарати, е водещото заглавие на Сега. След хаоса с винетките се задава нова драма, която може да доведе до блокиране на работата на стотици хиляди фирми в страната - поредната смяна на касовите апарати и софтуера за управление на продажбите, продължава вестникът. Изданието цитира ИТ специалисти, според които дадените срокове са прекалено кратки и масово търговците няма да бъдат подготвени за тях.

24 Часа цитира на първата си страница коментара на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов за побоя на военен в пловдивското село Войводиново. Случаят изкара на протест местните жители, които опитаха да щурмуват ромската махала в селото, но бяха спрени от полицията. "Трудово-образователна повинност за циганите, станаха изключително нагли", заяви Каракачанов, който вчера пристигна на мястото. Сформирана е комисия, която ще опише незаконните постройки в махалата. На обитателите им ще бъдат връчени актове, а след това ще бъде издадена заповед за събаряне, отбелязва часовият вестник.

150 хиляди гласа и си в Брюксел, пише на водещата си страница Труд. Вестникът уточнява, че това е приблизителният брой гласове, които ще осигурят на партиите участие в разпределението на евромандатите. Пет партии с шанс за влизане в Европарламента, продължава Труд, като цитира изборният експерт проф. Михаил Константинов, според когото ГЕРБ отново ще имат шестива евродепутати, БСП - петима, ДПС - трима, патриотите - двама, а градската десница - един.

Само за 4 г. у нас - децата родилки са скочили четири пъти, научаваме от Монитор. През 2013 г. непълнолетните родилки са били 836, а през 2017 г. случаите вече са 3300, показват данни на Държавната агенция за закрила на детето, цитирана от вестника. Според статията невръстните майки са родили предимно в София-град, София-област, както и в областите Бургас, Враца, Пловдив, Варна и Русе.