Росен Желязков запозна Манфред Вебер с българската позиция по пакета за Мобилност 1
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Януари 2019 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Желязков запозна Манфред Вебер с българската позиция по пакета за Мобилност 1

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се срещна с председателя на групата на Европейската народна партия и водещ кандидат за председател на Европейската комисия Манфред Вебер. На срещата присъства и българският евродепутат Андрей Ковачев.
Министър Желязков запозна Манфред Вебер с българската позиция по законодателните предложения от пакета за Мобилност 1 и поиска съдействие от групата на ЕНП в Европейския парламент. По време на разговора той още веднъж очерта съществените за България и останалите подкрепящи ни държави теми - връщането на водача и превозното средство на 4 седмици, както и неприлагане на директивата за командироване спрямо транспортните операции в рамките на двустранните превози в ЕС.
Росен Желязков информира председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент, че българското правителство и министър-председателят Бойко Борисов категорично подкрепят предстоящия протест на международните превозвачи в четвъртък в Брюксел.