Доналд Тръмп: На границата с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза
Секция: СВЯТ
09 Януари 2019 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доналд Тръмп: На границата с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза

/КРОСС/ Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп определи ситуацията с нелегалната имиграция по границата с Мексико като "хуманитарна криза".

В обръщение към нацията от Овалния кабинет в Белия дом, американският държавен глава изтъкна, че нелегална миграция по южната граница на страната застрашава сигурността:
„Всеки ден американските митнически и гранични власти спират хиляди нелегални имигранти, които се опитват да влязат в страната ни. Нямаме място, където да ги настаним и нямаме възможност да ги върнем обратно в родните им страни. Америка с радост приема законните мигранти, които обогатяват и спомагат за развитието на обществото. Но всички американци страдат от излязлата извън контрол нелегална миграция".
По време на телевизионното си обръщение, Доналд Тръмп повтори и призива си за строеж на стена по границата с Мексико, както и поиска необходимите за това средства:
„Експерти в сферата на сигурността поискаха 5 милиарда и 700 милиона долара за строеж на физическа преграда. По искане на демократите - то ще бъде стоманена ограда, а не бетонна стена", подчерта Тръмп, както и обяви, че отново е поканил на среща лидерите на Конгреса, за да се опитат да се договорят и да възобновят работата на спрялото поради липса на финансиране федерално правителство.