Кмет застреля домашни кучета, докато били вързани в двора на стопаните си
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Януари 2019 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Кмет застреля домашни кучета, докато били вързани в двора на стопаните си

/КРОСС/ Кметът на търговищкото село Ловец е разследван за убийство на домашни кучета. Димитър Алексиев гръмнал с ловната си пушка две кучета, собственост на младо семейство, а случаят предизвика вълна от недоволство и широка обществена реакция в социалните мрежи.

Двете кучета - хъски и кокер шпаньол, били вързани в стопанска постройка близо до къщата на семейство Исмаилови в търговищкото село Васил Левски. Стопаните разказват, че чули изстрелите, докато били в дома си. Видели, че мъжът, застрелял кучетата, е кметът на съседното село Ловец. Семейството се обажда на ветеринар, но той успява да спаси само шестмесечната Мая. Сега за нея полагат грижи в стопанския двор на селото. Убитото куче е имало паспорт и ваксинации, семейството тепърва е щяло да регистрира и малкото хъски.

Нямало е деца, нямало е хора. Какво е направил колегата и аз не мога да ви кажа. От скоро е ловджия, но е направил голяма грешка, не е трябвало така да става, разказа кметът на село Васил Левски.

Кореспондентите на БТВ в региона откриха кмета на село Ловец в дома му, заобиколен от котки и кучета. Казва, че обича животните. По думите му бил извикан в съседното село, за да застреля друго куче, но по погрешка гръмнал домашните любимци.

Има половин милион ловджии в България, значи всички сме убийци така излиза. В гората като влезеш, не си ли убиец, оправда се Димитър Алексиев. Заяви, че съжалява за станалото.

Пушката, с която е стрелял кметът, е иззета. По случая се води полицейско разследване под надзора на Районна прокуратура - Търговище.

Снимката е илюстративна