Циганите от Войводиново изнасят багажа си от махалата
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Януари 2019 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Циганите от Войводиново изнасят багажа си от махалата

/КРОСС/ "Изселилите се" вчера роми в циганската махала във Войводиново се върнаха. Но за да си събират багажа и да се изнасят. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков, цитиран от Plovdiv24.bg. След побоя над 33-годишния снайперист от Специалните части Валентин Димов и протестите в селото, циганите бяха опразнили махалата.По думите на комисар Илков, тази сутрин около 20 обитатели на ромската махала в пловдивското село са започнали да си събират багажа и да го товарят на автомобили.

"Това, което се изискваше от нас, го направихме. Сега на протестите, ние ще сме там и ще гарантираме обществения ред и сигурността на хората", коментира още Илков.

По думите му работата във Войводиново продължава и днес. От полицаите с съставени 11 акта по няколко закона - за документи за самоличност, за движение по пътищата. Съставени са и 16 констатртивни протокола от община "Марица".

15 са опасните постройки, описани от общинската администрация. "Продължава и тяхната работа днес по описване на незаконните постройнки и съвсем скоро ще има премахване на опасните сгради", допълни директорът на пловдивската полиция."Ако успеем да намерим строителна фирма и сключим договор за събарянето днес, още утре ще можем да започнем със събарянето", заяви от своя страна кметът на Община "Марица" Димитър Иванов. За останалите незаконни постройки тече 7-дневният срок, след което и при тях ще се пристъпи към разрушаването им.

Протестите във Войводиново обаче продължават. Тази вечер в 18 часа жителите на селото отново ще се съберат на площада.