Прокуратурата повдигна обвинение на дизайнерката Мегз за застрахователна измама
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Януари 2019 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата повдигна обвинение на дизайнерката Мегз за застрахователна измама

/КРОСС/ Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, приятеля й Румен Рончев и нейния братовчед Антон Лесов по разследване за застрахователна измама.

Каканашева е обвиняема за подбудителство към обсебване в големи размери, съобщи пред Dir.bg говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Тя е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Лесов и Рончев са обвинени като извършители, като 33-годишният братовчед на дизайнерката също е пуснат от ареста. Превозвачът Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма "Розова долина", обаче остава в ареста за 72 часа.

До обвиненията се стигнало, след като в края на септември м.г. Миглена Каканашева обяви за откраднат джипа си "Мерцедес G350". Автомобилът е лизингов и е собственост на "Софауто", а стойността му е 98 000 лева. В жалбата, заведена в Първо РПУ в Пловдив, братовчедът на дизайнерката Антон Лесон написал, че паркирал джипа пред заведение в кв. "Кючук Париж", а на следващата сутрин мерцедесът бил изчезнал.

По време на разследването обаче криминалистите се натъкнали на противоречиви факти и в крайна сметка се оказало, че джипът не е откраднат.