Съдът остави в ареста биячите на командоса от Войводиново
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Януари 2019 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът остави в ареста биячите на командоса от Войводиново

/КРОСС/ Братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха жестоко 33-годишния командос Валентин Димов в пловдивското село Войводиново на Богоявление, бяха докарани с белезници и под конвой в Пловдивския районен съд, където бе гледана мярката им за неотклонение. Пред журналистите младежите, които са на 17 и 21 години, запазиха пълно мълчание и не отговориха на нито един въпрос, включително и защо са пребили военнослужещият.

Двамата са обвиняеми за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Предвиденото в закона наказание е от 2 до 10 години затвор. Вчера от прокуратурата съобщиха, че разследващите ползват видеозапис от охранителна камера, който е запечатал момента, в който братята удрят мъжа.

По време на разпитите, Пакетови казали на криминалистите, че Димов ги е заплашил с побой, ударил по-големия от тях и затова те са се защитавали. Ефрейтор Димов обаче е бил категоричен при разпита си, че не ги е провокирал по никакъв начин. Братята вървели по платното и създавали опасност за движението. Той натиснал клаксона, а те го напсували. След това спрял колата си, за да разговаря с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой.

В съдебната зала бяха сестрата и бащата на обвиняемите, който заяви: "Моите деца не са такива. Не знам какво се е случило". Още след побоя обаче очевидци на случилото се разказаха, че когато бащата на двамата братя дошъл на място и се опитал да спре побоя над Валентин Димов, единият му син се обърнал и му казал: "Остави ме да го довърша".

Прокурорът поиска постоянен арест за Асен и Борис, а съдът даде 15 минути на адвокатите да се запознаят с материалите по делото.
По време на заседанието стана ясно, че Борис и Асен Пакетови не могат да четат и пишат, не си знаят дори ЕГН-тата, предаде "Трафик Нюз".

И двамата се водят на адрес в града под тепетата - улица "Победа". Асен има дете, работи като зидар в Пловдив, без образование. Що се отнася до брат му - Асен, той дори не е посещавал учебно заведение. Не може да чете и пише, не знае коя година е роден. В момента работи "с кон и каруца по улиците". И двамата са неосъждани.

Адвокатът им поиска те да бъдат пуснати срещу подписка.

"Искам да изляза от тука и да нямам повече работа с такива неща", бяха думите на Борис.

"Направихме беля, досега не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше", пък заяви Асен.

Районният съд обаче ги остави за постоянно в ареста.