Минаваме през 23 КПП-та за откриването на "Пловдив 2019"
Секция: КУЛТУРА
10 Януари 2019 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Минаваме през 23 КПП-та за откриването на "Пловдив 2019"

/КРОСС/ На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота ще бъдат обособени от полицията 23 контролно-пропускателни пункта. На тези места ще се проверяват гражданите, влизащи в зоната на мероприятието, която ще бъде маркирана с ограждения - съобщи директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков.
„Мерките ще са като при охрана на градското дерби, но с една или две идеи по-високи" - заяви Илков.

Няма да се допускат хора в явно нетрезво състояние, както и въоръжени лица. Ще се спират и хора, които носят пиротехнически средства. Забранява се и използването на дронове преди, по време и след мероприятието - съобщи старшият комисар, като допълни, че няма да има ограничения за чадъри и пластмасови бутилки с минерална вода.

Пет медицински екипа и противопожарни автомобили ще бъдат разположени в близост до мястото на събитието за по-голяма сигурност на зрителите.

Доброволци с отличителни знаци ще дават указания и информация на гражданите за обособените зони за посетители. В охраната ще се включи и частна столична охранителна фирма.

Общината е обособила 3 големи зони за паркиране - в Панаира, край Колодрума и около стадион „Пловдив".

Полицията очаква над 30 хиляди души на откриващото мероприятие - заяви Илков. Той увери, че са взети всички антитерористични мерки при провеждането на събитието. Комисарят още веднъж призова гражданите за търпение заради дискомфорта, който причинява затварянето на движението на превозни средства по основния булевард на Пловдив.