Депутати от левицата в Брюксел: Реакцията на правителството по пакет "Мобилност" закъсня
Секция: ПОЛИТИКА
10 Януари 2019 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Депутати от левицата в Брюксел: Реакцията на правителството по пакет "Мобилност" закъсня

/КРОСС/ „Българските евродепутати се справиха със задачата да бъде отложено гласуването на Пакета „Мобилност", нека сега и българското правителство да последва техния пример." заяви зам.- председателят на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски на протеста в Брюксел.
„Когато се внасят предложения, като пакета "Мобилност", трябва да се търси основно компромис в рамките на Съвета на Европа. Тази възможност беше пропиляна по време на българското председателство. В този смисъл реакцията на правителството закъсня", заяви депутатът Димитър Данчев.
Тримата народни представители обясниха, че престои да се чуят мненията на координаторите в транспортна комисия - дали гласуваните днес от комисията доклади ще влязат за гласуване в пленарна зала. Единият от докладите е приет, а другите два не са. „За да се избегнат бъдещи подобни ситуации, е хубаво да се взима становище на ниво правителство и Съвет на ЕС и когато се защитава национален интерес да бъдат потърсени предварително съмишленици и съюзници в предстоящите гласувания. Крайно време е българското правителство да потърси коалиция, заедно със страните, които биха ни подкрепили.", заяви народният представител Манол Генов.
На протеста присъстваха над 1000 души - български, румънски и полски превозвачи и синдикати.