Един от крадците на картините на Майстора: Наско Дългия ни обеща 5000 лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Януари 2019 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Един от крадците на картините на Майстора: Наско Дългия ни обеща 5000 лева

/КРОСС/ Софийският районен съд решава дали да остави за постоянно в ареста двамата мъже, които откраднаха 15 картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров от дома на родственика на Майстора - Павел Антонов. Освен ценните платна, тандемът взел от къщата сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина.

27-годишният Виктор Марев - Чочо и 42-годишният Антон Антонов - Амет бяха доведени с белезници в съдебната зала. Прокуратурата иска районните магистрати да наложат най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Преди началото на съдебното заседание Антон Антонов заяви, че единият от задържаните търговци на изкуство Атанас Йончев, известен като Наско Дългия, е поръчал кражбата на платната.

"Антикварист е. Наско Дългия му викат. Аз въобще не знам кой е Майстора. Съгласихме се да откраднем картините, защото той ни каза, че ще ни даде 5000 лева. Съжалявам много. Поръчано е всичко това, разберете", каза още Амет.

Той допълни, че преди години също е "имал работа", поръчана от Дългия.

За престъплението, което е извършено в условията на опасен рецидив, Антон Антонов и Виктор Марев могат да получат от 3 до 15 години затвор