Повдигнаха обвинение срещу майката на Николай Банев заради счупен врат при катастрофа
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Януари 2019 16:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха обвинение срещу майката на Николай Банев заради счупен врат при катастрофа

/КРОСС/ Майката на бизнесмена Николай Банев - Мария Банева, е привлечена като обвиняема за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда при катастрофа, съобщиха от Районната прокуратура в Харманли.

Обвиняемата е управлявала "Ауди А6" по бул. "Цар Освободител" в града, като на кръстовището с ул. "Алеко Константинов", отнела предимство на движещия се по улицата "Фолксваген Голф", шофиран от И.И. (на 20 г.). След удара, фолксвагенът продължил движението си по улицата и се е ударил в пътна метална врата на дом и паркирано "Субару".След катастрофата младият мъж е откаран за оказване на медицинска помощ, при което се установило, че има счупване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза. Мария Банева не е пострадала.

Какво показва разследването

Според съобщение на прокуратурата, 78-годишна жена с инициали М.Б. е нарушила правилата за движение по пътищата на 2 юли миналата година. Тя причинила на 20-годишен мъж травма, изразяваща се в трайно затрудняване движението на врата от счупване на шиен прешлен - престъпление по чл. 343 ал. 1 буква "Б" предл. 2 във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК, уточняват от държавното обвинение (причиняване на тежка или средна телесна повреда; наказуемо с лишаване от свобода до четири години за тежка телесна повреда и до три години или пробация за средна телесна повреда).

Досъдебното производство по случая е било образувано на 2 юли 2018 година, като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, на пострадалото лице. Изготвени са били автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, като след представяне на заключенията им на разследващия орган, миналия месец са били предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на предполагаемата виновна. Спрямо нея е била взета мярка за неотклонение "подписка".