28-годишен българин ограби и уби италианец
Секция: СВЯТ
11 Януари 2019 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
28-годишен българин ограби и уби италианец

/КРОСС/ 54-годишният италианец Алберто Джанети почина след месец страдание и бе погребан на 10 януари, съобщи Il Messaggero. Инцидентът е станал в италианския град Колиферо, в централната част на страната, регион Лацио.

Италианецът, известен и с прякора "il Conte" (Графа) е нападнат, пребит и ограбен в началото на декември 2018 година и оттогава бе в болница, където лекари се опитваха да го спасят, но напразно. Той изпадна в кома и почина на 5 януари.

Нападателят и убиецът на Джанети е 28-годишен българин, чието име италианската преса не споменава, но според кореспондентът на "24 часа" се казва Даниел Данов. Той се скарал с Алберто Джанети в местен клуб и игрална зала, след това последвал жертвата си и го нападнал.

Нанесъл му множество удари по главата, в резултат от които италианецът паднал по стръмно стълбище и изпаднал в безсъзнание. Българинът прибрал портфейла на жертвата си и отишъл в близък пощенски клон да изтегли пари от картата му. Джанети е инвалид, с психични проблеми и в същия ден е изтеглил пенсията си от около 250 евро.

Благодарение на свидетели, както и на камери в района на инцидента, нападателят бил идентифициран като 28-годишен българин, без постоянно жилище и работа, който и преди се е забърквал в сбивания и кражби в Италия.