Пребитият във Войводиново командос ще бъде изписан от болницата до 2-3 дни дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Януари 2019 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пребитият във Войводиново командос ще бъде изписан от болницата до 2-3 дни дни

/КРОСС/ "Пребитият във Войводиново ефрейтор Валентин Димов вече е в добро състояние и ще бъде изписан до два-три дни" това съобщи в събота пред бТВ неговият командир, бригаден ген. Явор Матеев.

По думите му ефрейтор Димов има силен дух и силно тяло и се възстановява бързо. Скоро ще се върне и в бойния строй.

Военният от специалните части беше пребит на 6 януари – Богоявление от двама млади роми заради забележка на пътя, което породи размирици и селото се вдигна на бунт срещу заселените в незаконни постройки роми.

На въпроса как могат двама младежи да пребият военен, ген. Матеев отговори, че всеки – и найподготвеният, може да изпадне в ситуация, в която не може да се защити.

Ефрейтор Димов е участвал в операции и мисии зад граница – парашутист е, а в момента е на длъжност снайперист. До края на месеца ще бъде произведен в младши сержант.

В село Войводиново вчера се проведе най-мащабният протест в негова подкрепа. Събраха се бивши и настоящи офицери, както и много граждани. Имаше очакване за участието на повече колеги на Димов и слухове, че е имало нареждане да не се включат.

"Не съм давал устни или писмени забрани на никого за това как да се държи в конкретната ситуация", обяви ген. Матеев.

В селото ще продължат мирните протести, продължава и събарянето на незаконните постройки в ромската махала, каза кметът на Войводиново Димитър Тосев.