"Лудогорец" привлече вратаря Пламен Илиев за 150 хил. евро
Секция: СПОРТ
12 Януари 2019 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Лудогорец" привлече вратаря Пламен Илиев за 150 хил. евро

/КРОСС/ Лудогорец" обяви привличането на националния вратар Пламен Илиев с трансфер от румънския "Астра" (Гюргево). Футболистът имаше предварителен договор с българския шампион и трябваше да премине на "Лудогорец арена" през лятото като свободен агент.

В крайна сметка българският шампион реши да го купи шест месеца преди да изтече договорът му. Преговорите между двата клуба са приключили успешно в петък, обявиха от "Лудогорец".

По информация на "Дневник" трансферната сума на вратаря е 150 хиляди евро.

"Илиев ще се присъедини към "Лудогорец" в неделя (13 януари) на лагера в турския курорт Белек. Вратарят ще дебютира за новия си тим в първите контроли на шампиона в Турция, които започват на 15 януари с мач срещу румънския "Ботошани", съобщиха седемкратните шампиони.

Договорът на Илиев с "Лудогорец" е за две години и половина. Според медиите в Румъния 27-годишният вратар ще получава по 360 хиляди евро годишна заплата в тима от Разград.

"Лудогорец" е третият българския клуб в кариерата на Илиев след "Видима-Раковски" и "Левски". При сините той се наложи като №1 и записа 119 мача в периода 2011 - 2015 г. След това вратарят премина в "Ботошани", а от 2017 г. е в "Астра".


Илиев се познава добре с настоящия треньор на "Лудогорец" Антони Здравков, който му беше наставник в младежкия национален отбор. В последните години вратарят се наложи като №1 в мъжкия национален отбор на България и записа девет мача, откакто Петър Хубчев пое състава.


Илиев е вторият нов играч в Разград през зимата, след като под наем от "Рединг" пристигна румънският национал Адриан Попа. Предварителен договор с "Лудогорец" има и халфът на "Ботев" (Пловдив) Серкан Юсеин. За него също се водят преговори да премине в тима още сега.