Снимка на яйце е новата мания в Instagram
Секция: Технологии
14 Януари 2019 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Снимка на яйце е новата мания в Instagram

/КРОСС/ Социалните мрежи изобилстват с най-различни публикации, които се стремят да привличат внимание. На фона на фотоколажите, "миймовете", красивите пейзажи, смешките, личните моменти на известни личности и какво ли още не обаче, една снимка в Instagram стана по-популярна, от която и да е друга в историята на социалната мрежа.
Снимката е публикувана на 4-ти януари т.г. Въпреки че е само на 10 дни, тя вече стана най-популярната в Instagram с над 22,4 млн. "харесвания". И това не е изображение, което попада в горните категории. А е просто снимка на... яйце.
Тя е публикувана от профил с името world_record_egg, като това засега е първият и единствен пост на профила. Очевидно започнал като шега, профилът вече си има имейл за спонсори и над 2,1 млн. последователи.И всичко това само с една снимка на яйце. Снимката е публикувана с коментар, че целта е да се постави световен рекорд за най-харесван кадър в Instagram, който да детронира досегашния лидер - Кайли Дженър:
Инициативата се радва на голяма подкрепа от световните медии, известни онлайн личности като PewDiePie и др. Това е и първата и единствена за сега снимка, на която няма човек, която се качва в топ 20 на най-харесваните кадри в Instagram.

Кадърът продължава да трупа "харесвания" и вероятно ще постави още по-голям рекорд. Разбира се, това моментално ще мотивира и много други кандидати за слава, които ще се опитват да детронират яйцето с още по-различни снимки. И така едно яйце, може би създаде новата онлайн мания - рекорди за "харесвания".