Меси стана първият с 400 гола в испанската Примера
Секция: СПОРТ
14 Януари 2019 09:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меси стана първият с 400 гола в испанската Примера

/КРОСС/ Лионел Меси достигна своя гол номер 400 в Ла Лига и стана първият футболист, достигнал тази кота. Това стана по време на рутинната победа на Барселона с 3:0 над намиращия се в долната половина на класирането Ейбар.

Меси и неговият уругвайски партньор в атаката Луис Суарес бяха в основата на победата, а Фелипе Коутиньо се отличи с две асистенции. Първият гол падна още в 19-ата минута чрез Суарес, който получи пас от бразилеца.

Баските стартираха с амбицията да върнат гола още в самото начало на втората част, но бяха наказани от Меси, който се възползва от чудесната комбинация със Суарес. Аржентинецът получи топката пред двама бранители, но с рязкото си дърпане на ляно успя да си отвори ъгъл и простреля вратаря на гостите Асиер Риесго.

В 58-ата минута дойде ред на поредната чудесна атака с участието на Коутиньо, който комбинира със Суарес. Уругваецът върна с пета към Меси, но вратарят Риесго спаси удара му с вещина. Но минута по-късно дойде и третото попадение във вратата на Ейбар, отново дело на Суарес. Той реагира светкавично при странично хвърляне и от наказателното поле простреля вратата на гостите за трети път.

В друг двубой Реал (Мадрид) спечели труден и драматичен успех с 2:1 при гостуването си срещу Бетис в двубой от 19-ия кръг в испанския шампионат.

В 13-ата минута гостите поведоха в резултата след точен удар на хърватина Лука Модрич в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Пау Лопес. Попадението беше прегледано от главния съдия Алехандро Гонсалес заради съмнения за засада на Карим Бензема в самото начало на атаката на "белите".
В самия край на първата част френският нападател Бензема получи контузия и след почивката беше заменен от Кристо Гонсалес.

Бетис натисна своя противник, но не успя да достигне до изравнително попадение още в първите минути на второто полувреме. С търпелива игра в атака "зелено-белите" достигнаха до иравняване в 67-ата минута. Серхио Каналес беше изведен отлично от Джовани Ло Селсо и технично преодоля вратаря Кейлор Навас, разписвайки се във вратата на европейския клубен шампион. Първоначално попадението беше отменено заради засада, но главният рефер Гонсалес призна гола след консултация с видео асистент съдията.

В 88-ата минута Дани Себайос от фаул се разписа за 2:1 в полза на "белите". Бившият футболист на Бетис показа уважението си към отбора от Андалусия и не се зарадва при попадението.

След минималния си успех столичани са на четвърто място в класирането с актив от 33 точки, докато Бетис заема седмата позиция в Примера дивисион с 26 спечелени точки.