Кодове за бурен вятър в цялата страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Януари 2019 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кодове за бурен вятър в цялата страна

/КРОСС/ Жълт код за бурен вятър е обявен в цялата страна. Поривите могат да стигнат до 90 км/ч. Вятърът ще бъде студен от северозапад.

Температурите ще се понижават. Сутрешните ще бъдат от -6 до -1 градус. Максималните ще са от - 2 до + 3 градуса. Вятърът ще бъде с по-ниски стойности.

Преди обяд ще бъде облачно в Източна България, където заедно с планинските райони, на места ще превали слаб сняг. Следобед от запад на изток облаците ще се разкъсват и намаляват. В планините ще е по-облачно и на места ще превалява. Ще бъде ветровито с бурен вятър. Максимална стойност на височина 1200 м около - 8 градуса, на 2000 м. до - 13.

В сряда остава ветровито, валежи няма да има. Дневните температури ще се повишават. А в четвъртък вече вятърът ще отслабне и рязко ще се затопли още. Максималните температури на места в Източна България и Предбалкана ще прескочат 10 градуса. До края на седмицата времето ще остане сравнително топло за периода и с много малка вероятност за валежи.

Доста по-тежка остава обстановката в Централна Европа, където обилните снеговалежи, създават проблеми на автомобилния и въздушния транспорт. В Мюнхен снегопочистващата техника работи непрестанно. В алпийската част на Австрия и Германия е обявен червен код за обилни снеговалежи и нова снежна покривка до метър.