Психиатричната експертиза на убиеца на Виктория ще е готова до месец
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Януари 2019 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Психиатричната експертиза на убиеца на Виктория ще е готова до месец

/КРОСС/ До месец ще бъде готова съдебно-психиатричната и психологична експертиза на Северин Красимиров, обвинен за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова, съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.21-годишният Северин бе настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември миналата година. Обвиненият от вчера е отново в русенския арест.

Георгиев обясни, че се изчаква заключението от психиатричната и психологична експертиза и след това ще се прецени с какви действия да се продължи към финала на разследването.

"Уверението ми е, че вещите лица работят по заключението и към момента, като се надявам да бъдат готови до края на месеца", каза още Георги Георгиев.

Окръжният прокурор заяви, че разследването е към своя край. Според него в рамките на няколко месеца ще приключи досъдебното производство.

Жестокото убийство на водещата в русенската телевизия TVN бе извършено на 6 октомври м.г. Тялото на Виктория Маринова бе открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан Северин Красимиров от Русе.