Морска администрация върна либийския танкер BADR в Бургаския залив
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Януари 2019 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Морска администрация върна либийския танкер BADR в Бургаския залив

КРОСС/ Танкерът „BADR", който вкара страната ни в световен скандал с Либия вече е в Бургаския залив, съобщи директорът на Морска администрация Живко Петров (на снимката).

Преди минути той даде извънредна пресконференция в кулата на Морска гара-Бургас заедно с началника на Гранична полиция гл. комисар Светлан Кичиков.

Живко Петров уточни, че е разпоредил на кораба да се върне в Бургаския залив, тъй като повече от 15 дни танкерът стоял в открито море и имало реални опасения да замърси териториалните ни води.

По-рано тази сутрин фирмата, която влезе във владение на танкера от 21 декември м.г. „Булгаргеомин" твърдеше, че се връщат на Бургаското пристанище по свое желание, докато бъде изчистен спорния казус със собствеността, но се оказа, че не е по тяхно желание, а са били принудени.

В същото време директорът на Гранична полиция Светлан Кичиков съобщи, че е извършена вътрешна проверка и не установено служители на Гранична полиция да са превишили правомощията си, вкарвайки във владение новия корабособственик.