Испанската полиция удари терористична клетка, готвела атентат
Секция: СВЯТ
15 Януари 2019 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испанската полиция удари терористична клетка, готвела атентат

/КРОСС/ Четиринадесет души бяха арестувани днес при полицейска операция в Барселона и съседното градче Игуалада, в североизточната испанска област Каталуния, срещу терористична клетка, подозирана, че е готвела атентат, предаде Франс прес, като се позова на регионалната полиция."Намерението на клетката е било да извърши атентат, но още се опитваме да разберем кои обекти" може да са са били мишени, каза говорител на каталунската полиция Мосос д`Ескуадра.

Тринадесет души са задържани в Барселона и един - в Игуалада, уточни говорителят, без да даде подробности за националността, възрастта и профила на арестуваните.

Около 6 ч. тази сутрин (7 ч. българско време) регионалната полиция обяви, че е започнала "антитерористична" операция, в хода на която е извършила в Барселона и Игуалада 6 обиска, повечето от които в центъра на каталунската столица.Над 100 тежко въоръжени агенти с маски участват в операцията, провеждана по заповед на съдия следовател от мадридския специализиран наказателен съд, който се занимава с дела срещу тероризъм, "терористични престъпления" и "престъпни организации".