Изграждат палатков град за 2000 души за "Евровизия" в Тел Авив
Секция: Шоубизнес
15 Януари 2019 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изграждат палатков град за 2000 души за "Евровизия" в Тел Авив

/КРОСС/ 2000 от туристите, които ще се отправят към Израел за песенния конкурс "Евровизия" през май, ще могат да се настанят в градски къмпинг вместо в скъпи хотели. Кметството на Тел Авив съобщи днес, че е одобрило построяването на "Палатков град", който ще предлага основно настаняване, "глемпинг" - по-бляскава форма на настаняване и луксозни каравани, пишат от БТА.

Къмпингът ще бъде разположен в парка Яркон, близо до ЕКСПО Тел Авив, където ще се проведе паневропейското музикално състезание.

Очаква се над 10 000 международни туристи да бъдат привлечени от събитието в 430-хилядния Тел Авив.

Кметът на квартал Яфа в Тел-Авив, Рон Хулдаи, описа опциите за къмпингуване като "приемливи", но градът все още не е оповестил конкретни цени. На мястото, където ще бъде разположен къмпингът, ще има душове, зона за развлечения и партита, сергии за храна и напитки и стоянка за наемане на велосипеди.

Цените на резервациите в и без това скъпите хотели рязко ще се покачат по време на събитието. Десетки личности от областта на културата разкритикуваха решението да се позволи на Израел да бъде домакин на шоуто и призоваха за бойкот, обвинявайки страната в нарушаване на човешките права на палестинците.