Путин плаща в брой два пъти в годината
Секция: Русия
16 Януари 2019 07:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин плаща в брой два пъти в годината

/КРОСС/ Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкри колко често президентът Владимир Путин използва пари в брой за плащане на сметки. В интервю за „Аргументи и факти" Песков заяви, че държавният глава прави това веднъж или два пъти в годината.

По думите на прессекретаря на Кремъл Путин получава заплата, както и военна пенсия. Те се превеждат към картата на Путин, която е към банката „Россия". Президентът я е избрал, след като американците наложиха санкции на Москва заради анексирането на Крим, а под ударите на санкциите попадна и въпросната банка.

Песков не разкри колко пари е пенсията на Путин, посочвайки, че не знае. Относно заплатата на президента, подобно на тази на премиера, се определяла с президентски указ. На Путин му се налагало да плаща в брой, само когато отива някъде на ски или например в заведение в планината.

Дмитрий Песков разкри и друга любопитна подробност, свързана с президента на Руската федерация. Путин не използвал смартфон, защото това означавало животът му да бъде „напълно прозрачен". Путин освен това не изпитвал нужда да създаде акаунт в Туитър, подобно на Доналд Тръмп, защото „не се нуждаел от Туитър, за да е близо до хората".