Предстоящи събития в страната на 16 януари
Секция: Предстоящи събития
16 Януари 2019 07:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 16 януари

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне правителственото заседание в Министерския съвет.

***
София.
От 11.00 часа в Дома на Европа ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев ще открие дискусия по повод началото на първото председателство на Румъния на Съвета на ЕС. В рамките на събитието ще бъдат представени приоритетите на Румънското председателство на Съвета на ЕС от посланика на Румъния в България Н. Пр. г-н Йон Гъля. Опитът и постигнатите резултати от България ще обобщи Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС (2017-2018).

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Проблемите на автобусния бранш - протести или решения?". Участие в нея ще вземат представители на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи, Българска федерация пътнически транспорт и Национално сдружение на автобусните превозвачи.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Рила" в Sofia Hotel Balkan ще се състои пресконференция по повод сватбеното изложение Balkanica Wedding & Honeymoon Expo 2019.

***
София.
От 11.00 часа в клуб „Журналист" на СБЖ ще се състои среща с посланичката на Куба Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан под надслов „Куба - 60 години след революцията".

***
София.
От 12.00 часа в зала 6 на НДК (вход А6) ще се състои пресконференция по повод придобиването на SG Експресбанк от страна на дъщерното й дружество в България Банка ДСК.

***
София.
От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери готовността за пускане на нови автобуси в столичния градски транспорт. Събитието ще се проведе в гаража на Столичния автотранспорт в „Малашевци" на ул. „Резбарска" 11.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на Граждански инициативен комитет „За чиста природа" във връзка със замърсяването на природата в кюстендилския район от мините в Босилеград, ВЕЦ „Пчелина", както и предстоящото проучване на полезни изкопаеми в площ „Злогош" върху водите на р. Драговищица, Треклянска река и на р. Струма, която замърсена ще влезе в Гърция.

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
Асеновград.
От 10.30 часа в зала 601 в сградата на Община Асеновград ще се състои обществено обсъждане на бюджета на Общината за 2019 г.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в зала № 5 на Община Благоевград на пл. „Георги Измирлиев" 1 ще се проведе информационна кампания за санирането на многофамилни жилищни сгради по ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г.

***
Варна.
От 14.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 доц. Калин Калевски, председател на комисията за противодействие на корупцията към ОбС ще има приемен ден за граждани.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти в открита процедура, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Предоставяне на услуги по предварителна обработка (шредитиране) и оползотворяване на отпадъци".

***
Горна Оряховица./с. Върбица.
От 10.00 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894" ще бъдат отбелязани 171 години от рождението на Христо Ботев - рецитал.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Малката заседателна зала на Община град Добрич общинските съветници от политическите партии БСП, АТАКА, ДПС, АБВ и Реформаторски блок ще дадат пресконференция по повод решението на Общинския съвет от проведената на 15 януари, извънредна сесия с една единствена точка от дневния ред - намиране на решение за довършването на жилищен блок „Добрич". Предложението на Общината за поемане на дългосрочен дълг не бе прието, като не достигна един глас на общински съветник за това.

***
Пловдив.
От 11.00 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина ще бъдат отбелязани 141 години от Освобождението на града от османско робство.

***
Силистра.
От 09.00 часа ще се проведе редовният месечен брифинг на ръководството на ОДМВР-Силистра.

***
Сливен.
От 10.00 часа, в зала 105 на Община Сливен, ще се състои брифинг на общинското ръководство.

***
Шумен.
От 18.30 часа в кв. „Макак" се организира общоквартално събрание по казуса с винетките.