Илиана Раева за скандала: Теодора получаваше пълна заплата, никой не я е гонил
Секция: СПОРТ
16 Януари 2019 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илиана Раева за скандала: Теодора получаваше пълна заплата, никой не я е гонил

/КРОСС/ Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с официална позиция по случая с Теодора Александрова. Състезателката от ансамбъла обвини треньорите и ръководството на федерацията, че е изоставена след травма, а след това е извадена от състава на отбора.

Ето я и реакцията на Раева:

"Проведох дълъг разговор със старши-треньора Весела Димитрова и всички момичета от ансамбъла. Теодора имаше сериозна контузия и фрактура на крака, поискахме преглед и мнение на трима лекари, за да бъдем напълно сигурни какво е най-доброто, което трябва да се направи за нея.

Последва операция, след това рехабилитация, възстановяване и през ноември, когато Елена Бинева се нуждаеше от медицинска манипулация, Теодора Александрова беше вкарана да играе на мястото на Елена. Тогава Теодора е казала на треньорите, че кракът я боли, че не може да играе и иска да прекрати състезателна кариера. Това знам аз от треньорския щаб на ансамбъла!

Момичетата са поддържали непрекъсната връзка с Теодора, а когато тя е обявила, че се отказва да тренира, Весела Димитрова и е казала, че залата за нея е отворена винаги и това изказване по медиите, че едва ли не никой не се интересувал от нея е много грозно и много е обидило треньорите и съотборничките й.

През цялото време Теодора получаваше пълна заплата като основен състезател, а Стефани Кирякова, която стана европейска и световна шампионка получаваше заплата със статут на резерва, без нито веднъж да се оплаче от това!

Само този факт е напълно достатъчен да опровергае думите на Теодора, че никой не се е интересувал от нея и че през цялото време треньорите са разчитали тя да се възстанови и да се върне в основния състав!

Смятам случаят за приключен и искам да кажа само, че Теодора е пожелала сама да се откаже без никой да я гони и смятам също, че самата Теодора знае отлично това!

Треньорите и ръководството ще продължават да подкрепят състезателките от националния отбор, ще им осигуряват всичко необходимо за подготовката и ще уважават всяко тяхно желание по отношение на спортната им кариера!"