Посолството на САЩ и Локхийд Мартин приветстваха решението за започване на преговори за F-16
Секция: ПОЛИТИКА
16 Януари 2019 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посолството на САЩ и Локхийд Мартин приветстваха решението за започване на преговори за F-16

/КРОСС/ Посолството на САЩ приветства решението, прието днес от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на нови самолети F-16 Block 70 от Локхийд Мартин.Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашия съюзник в НАТО, посочват от посолството на САЩ.

От Локхийд Мартин също приветстваха решението на българския парламент.

Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Локхийд Мартин. Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора", каза Джeймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на F-16 в Локхийд Мартин.

Локхийд Мартин, базирана в Бетесда, щата Мериленд, САЩ, е глобална отбранителна и космическа компания с близо 100 000 служители в цял свят и работи основно в областта на проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги.