HELL ENERGY планира увеличение на производствения капацитет с близо 50% през 2019 г.
Секция: ИКОНОМИКА
16 Януари 2019 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
HELL ENERGY планира увеличение на производствения капацитет с близо 50% през 2019 г.

/КРОСС/ Увеличение на производствения капацитет с над 50% планира HELL ENERGY през 2019 г. В момента фабриката за енергийни напитки произвежда 4,5 милиона броя на ден при максимална мощност. Плановете са към трите си производствени линии компанията да добави още една, с която капацитетът на фабриката ще достигне 7 милиона кена на ден. Съвсем скоро в експлоатация ще влезе и новият високотехнологичен склад за съхранение, който е напълно автоматизиран и няма да изисква човешка намеса на място.

Компанията следва с постоянство своята линия за развитие, инвестирайки в продукция през годините. Създадена през 2006 г., само четири години по-късно HELL ENERGY се превръща в пазарен лидер в Унгария. През 2011 г. производството на компанията е 300 милиона кена, а през 2018 г. достигна 1.5 милиарда. Продуктите ѝ се доставят до над 50 страни по целия свят, а в 10 от тях, включително и в България, e на първа позиция по продадени бройки. У нас HELL ENERGY е с пазарен дял от 54.10% (по данни на „Нилсен" за ноември 2018 г.).

Именно инвестирайки в производство, HELL ENERGY успява да събере на едно място целия производствен процес със създаването на две от най-модерните фабрики в Европа - за енергийни напитки и за алуминиеви кенове, разположени в унгарския град Сиксо.

Заводът за енергийни напитки е разположен на площ от 14 000 квадратни метра. За създаването на продукцията, в която влизат и безалкохолните напитки XIXO, се използват само висококачествени съставки, а енергийните напитки преминават през над 100 проверки, преди да стигнат до потребителите. Нещо повече, от всяка партида се взима проба, която се пази две години. Номерът ѝ се отбелязва на дъното на кеновете и всеки клиент може да изиска проверка. Компанията притежава и един от най-стриктните сертификати за производство на хранителни продукти (FSSC22000).

„Няма тайна съставка в рецептата на енергийните напитки HELL. Най-важни са качеството на продуктите и технологията, която ги прави уникални.", сподели Форцек Силард, директор по технологиите и качеството в HELL ENERGY.

До фабриката за енергийни напитки е разположен и заводът за производство на алуминиеви кенове, с който компанията затваря целия производствен процес. QUALITY PACK е разположен на 42 000 квадратни метра площ и е изграден само за осем месеца през 2017 г. Модерната и ефективна технология осигурява годишен обем на производство от 1.5 милиарда кена на световно ниво. Нещо повече - използваният висококачествен алуминий може да се рециклира неограничено, което е част от отговорната политика на HELL ENERGY към околната среда.

Общата инвестиция, свързана с фабриките, към момента е 144 милиона евро, а цялата група осигурява близо 1000 работни места само в Унгария.