Предстоящи събития в страната на 17 януари
Секция: Предстоящи събития
17 Януари 2019 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 17 януари

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в параклиса „Св. Антоний Велики" в Кремиковския манастир Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави архиерейска света Литургия.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.30 часа в БСК, ще се проведе работна среща във връзка с внесеното от МС предложение за отлагане с 6 месеца на влизането в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход (ЗАРИДСНПНП). В 12.00 часа в конферентната зала на БСК ще се проведе брифинг за медиите.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Джон Атанасов" на София тех парк ще се проведе широк обществен форум, който ще дискутира възможностите за изменение на Общия устройствен план (ОУП) на Столична община.

***
София.
От 16.00 часа в конферентна зала „А" в сградата на БТПП ще се проведе среща на Евроклуба към Българска търговско-промишлена палата по случай приключването на Австрийското председателство на Съвета на Европейски съюз и поемането му от Румъния на 1 януари 2019 г.

***
Варна./ „Златни пясъци"
От 10.50 часа в зала „Хармония" на хотел „Интернационал" в к.к. „Златни пясъци" омбудсманът Мая Манолова ще вземе участие в дискусия по актуалните проблеми на земеделските кооперации на годишния семинар на Националния съюз на земеделските кооперации в България.
***
Варна.
От 12.40 часа в Областна администрация-Варна омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с животновъди от с. Тутраканци, чиито животни са били евтаназирани след положителни проби за африканска чума в региона, а от 13.00 часа ще даде брифинг за журналисти.

***
Варна.
От 15.00 часа в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Варна Областната комисия за борба с грипа ще вземе решение дали да обяви грипна ваканция.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в Районна прокуратура - Кюстендил ще бъде представена информация за проверки на държавни институции в циганската махала на Кюстендил.

***
Плевен.
От 09.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Областният съюз за земеделските кооперации в Плевен ще представи пред своите членове приоритетите на дейността си за 2019 година и най-важните проблеми, които предстоят за разрешаване пред организацията през този период.

***
Свищов.
От 16.00 часа в Зала 1 на Община Свищов ще се проведе заседание на Общинския съвет, на което ще бъде гласувана промяна в Наредбата за местни данъци и такси.

***
Ямбол.
От 10.45 часа с изпълнения на тържествени маршове от Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие - 1862" (пред сградата на ОДК - Ямбол ще започне честването на 141 години от освобождението на града от османско владичество. От 11.00 часа започва тържественият ритуал с химна на Република България, слово на кмета Георги Славов и отслужване на благодарствен молебен. На паметната плоча ще бъдат поднесени венци и цветя на признателност.

***
Ямбол.
От 17.30 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се състои публично обсъждане на проекта за бюджет на Общината за 2019 година