Продължава разследването на убийството на младата жена в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Януари 2019 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава разследването на убийството на младата жена в София

/КРОСС/ Продължава разследването на убийството на 25-годишната жена в София. Тя беше открита в апартамент с множество следи от насилие. Продължава разследването на жестокото убийство на млада жена в столичния квартал 'Банишора".

Убитата жена се казва Калина. Спешните медици казват, че е убита по особено жесток начин. Имала е множество данни, насилвана е и вероятно е душена. Задържаният за убийството е нейният приятел Васил. Двамата са живеели заедно от около 4 месеца. Съседите обаче не са чували да се карали помежду си. Не е имало и предишни сигнали за домашно насилие.

Задържаният твърдял пред полицията , че не помни нищо. Пил е успокоителни, след което направил опит да се самоубие с въздушна пушка, но има само драскотина. В момента той е в „Пирогов" в стабилно състояние. След като убил приятелката си, 23-годишният мъж написал съобщение на баща си, че се е скарал с нея, тя паднала и посиняла. Написал му и, че възнамерява да се самоубие. Бащата подава сигнал на 112. Все още се изясняват мотивите за престъплението. Калина е била счетоводител, а Васил - готвач. Двамата са били сноубордисти.Жената беше открита в апартамент с множество следи от насилие, включително и от душене. До нея е бил и приятелят й, който се опитал да се самоубие.

От полицията предполагат, че убийството е станало след скандал между двамата. По първоначални данни 25-годишната жена и 23-годишният мъж живеели на семейни начала, но близките им не знаели да имат проблеми.