Как се става собственик на плаж на първа линия за 5000 лв.?
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Януари 2019 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как се става собственик на плаж на първа линия за 5000 лв.?

/КРОСС/ Вчера от екоинспекцията измериха, че багерите са унищожили над декар от дюната на къмпинг „Смокиня". В същото време проверка на "24 часа" показа, че собственикът на парцела,който е и собственик на каравана, чиято гледка е била скривана от дюната, се е сдобил с него за 5000 хиляди лева. Освен това, пясъчните дюни са били вписани като земеделска земя.

При нас природната забележителност местност „Каваци" е обявена за земеделска земя през 1984 година. Унищожени са дюни от трите типа - бели, сиви и зараждащи се дюни. Най-голямото унищожаване е само в този имот, в който се намират три дюни от типа бели. Когато започва да се придвижда техниката, тя засяга и други дюни, каза в ефира на „Здравей, България" директорът на РИОСВ - Бургас инж. Тонка Атанасова.

В ефира на„Здравей, България" журналиста Слави Ангелов коментира, че нищо не го учудва, тъй като това са общини, в които корупцията е по-силна от гравитацията и може всичко да се развие по всякакъв начин. Това е земя за оран, 10-та категория. Там не се случва нищо нормално. Не е нормално частно лице да може да притежава дюна, коментира журналистът.