Болницата в Ямбол е опасна при транспортиране на пациентите
Секция: Здраве
17 Януари 2019 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Болницата в Ямбол е опасна при транспортиране на пациентите

/КРОСС/ Оплаквания от областната болница в Ямбол за трудности при транспортирането на пациенти от едно в друго отделение. Болницата я Ямбол е от „павилионен тип", т.е. сградите в болницата са отдалечени една от друга. Болните се транспортират с риск да изпаднат от количката или носилката.

Само преди дни, заради дупките в двора, санитар едва не обръща пациент с количка при преместване от едно отделение до друго в ямболската болница.

За да ме докара до тук, само ми каза: „Дръж се, дръж се моля, те, за да не те обърна да те пребия. И по това надолнище, човекът направо трепери, разказва пациентката Дафина Илиева.

75-годишната жена е с множество заболявания и непрестанни болки. Дупките по терена ги засилват допълнително. Заради дупките имало дори и инциденти с болни, споделили санитари. Теренът е истинско предизвикателство и за самите санитари и медицински работници.

Транспортирането не е лесно и не само тук, по целия път е така, макар че е нов, но и той е нагънат, разказва Марина Терзиева, медицинска сестра „Спешно отделение".

Директорът на болницата казва, че са правили ремонт на дупките миналата година. „Много е трудно, виждате, болницата е „павилионен" тип с 32 дка двор", обясни д-р Панайот Диманов, директор МБАЛ „Св. Пантелеймон" Ямбол. На тези 32 декара са разположени 17 сгради на различните отделения, строени преди повече от столетие. Авариите и ремонтите са ежедневие, разказва още директорът. Пари за дупките на този етап няма. В болничното заведение с приоритет се ремонтират многото сгради на отделенията, а не двора, обясни директорът.