Задържаха и шофьора на колата, която полиция преследва през нощта
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Януари 2019 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха и шофьора на колата, която полиция преследва през нощта

/КРОСС/ Задържан е и шофьорът на автомобила, който полиция преследва цяла нощ от Стара Загора през през АМ „Тракия", Раковски, Карлово, Калофер, Казанлък, Ягода и Ръжена, съобщи кореспондентът на bTV в Стара Загора.

Той е на 29 г., все още не е известно дали е криминално проявен. Беше издирван близо 3 часа. Както ви съобщихме вече, гонката е започнала към 2:40 ч. тази нощ, след като пътуващите не се съобразили с указанията да спрат за рутинна проверка в Стара Загора.

Шофьорът на колата подминал пътните полицаи с висока скорост и се отправил по магистрала „Тракия" в посока Пловдив. Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, но и той бил неуспешен.

На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час. Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък шофьорът успял да избяга от органите на реда. От Раковски са отбили към Карлово. Минали са през Калофер и там за малко да прегазят пешеходец.

Автомобилът в крайна сметка е спрян между селата Ягода и Ръжена. Шофьорът обаче успял да избяга. Първоначално бяха задържани двамата му спътници - на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен.

При преследването не е използвано оръжие, а само устройство за спиране на автомобила - лента с шипове за пукане на гумите, каза за bTV главният секретар на МВР Ивайло Иванов. В гонката са се включили много патрулки от областите Стара Загора и Пловдив, една от тях е ударена, но има само материални щети.