Кулинарен фестивал в Карачи събра местни топ готвачи
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Януари 2019 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кулинарен фестивал в Карачи събра местни топ готвачи

/КРОСС/ Аромати от цял Пакистан се носеха в нощта над Карачи. Това е така, защото в пакистанския град се проведе кулинарен фестивал. Местни топ готвачи с удоволствие представят своите най-нови рецепти. Те са създадени специално за кулинарния фестивал в Карачи.

Омар Омари, организатор на фестивала: Всеки ресторант трябва да донесе уникално ястие, което не се предлага в менюто им и което е създадено специално за фестивала в Карачи. Така че тук има представени 95 ресторанта и съответно 95 уникални ястия.

Според организаторите фестивалът е привлякъл около 200 хиляди посетители в рамките на три дни. А може би и повече, защото специални покани са били отправени към различни компании, спонсори, неправителствени организации.

Мухамед Зеешан, участник: Това е чудесен опит за нас, защото имаме възможност да се срещнем с много настоящи и бъдещи клиенти. Атмосферата е прекрасна. Хората се наслаждават на храната, получаваме и много идеи от посетителите.

Атмосферата е наистина празнична, а хората имат възможност да вкусят много различни храни. Армиш Хаса, посетител: Имиджът на Пакистан пред Запада не е много положителен, но с подобни инициативи показваме миролюбивата си страна.

Мариновани, пържени или на грил - наистина на този фестивал в Пакистан има ястия за всички вкусове.