67-годишна уби съпруга си, приписал семейната къща на любовница
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Януари 2019 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
67-годишна уби съпруга си, приписал семейната къща на любовница

/КРОСС/ 67 -годишна жена от с. Труд е арестувана и е с повдигнато обвинение за извършено на 13 януари убийство на 73-годишния й съпруг, съобщават от Прокуратурата. Обвиняемата и пострадалият живеели в къща в с. Труд, обл. Пловдив, като отношенията им били влошени. След възникнал помежду им на 13.01.2019 г. скандал в дома им, обвиняемата умишлено умъртвила съпруга си.

На следващия ден тя отишла на работа, като преди това извършила множество действия по прикриване на следите от извършеното престъпление. Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели и са били приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.

Според източници от разследването 73-годишният мъж е удушен от съпругата си, защото приписал семейната къща на чужда жена, твърди сайта TrafficNews.bg.  Обвиняемата и пострадалият живеели в къща в селото, като отношенията им от години били силно влошени. Дядото често си канел гостенки, които оставали да преспиват при него. Бабата била свикнала с похожденията му, но чашата преляла когато преди няколко дни разбрала, че той е приписал фамилната къща на дъщерята на една от приятелките си. Последвал скандал, тя го натиснала в банята и го удушила.

Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефон. Първочално медиците решили, че е починал от естествена смърт, но аутопсията показала, че смъртта е насилствена. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Разследването по случая продължава.