Илиана Раева и Нешка Робева си подадоха ръце с поглед към Токио 2020
Секция: СПОРТ
18 Януари 2019 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илиана Раева и Нешка Робева си подадоха ръце с поглед към Токио 2020

/КРОСС/ Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и Нешка Робева си протегнаха взаимно ръце за съвместна работа. Раева обяви, че прави компромис заради важността на предолимпийската 2019 г. За Робева се допуска изключение и тя получава разрешение да подготвя самостоятелно Лъчезара Пекова, реши управителният съвет на федерацията.

"Считам, че Нешка Робева със своята работа, опит, успехи и история, която е записала в световната и българската художествената гимнастика, е извоювала правото си да подготвя сама състезателките си и смятам, че този компромис да се наруши регламентът за централизирана подготовка на националния отбор бих допуснала единствено само за нея и за никой друг", заявила Раева пред управителния съвет.Тя добави, че има уверението на Робева, че ще спазва всички изисквания на главния мениджър Бранимира Маркова във връзка с изпълнението на плановете за подготовка на националния отбор. Веднъж седмично Пекова ще се явява за занимания с останалите състезателки.

"Безкрайно съм щастлива, че имаме шанса да си подадем ръце и да работим заедно и сплотено в най-важната година преди олимпийските игри", добави Раева.

В миналото често е имаше напрежение между нея и Робева. След световното първенство в София Робева предложи помощта си, "ако Илиана Раева вложи малко разум".

С решението си УС утвърди основен състав от седем състезателки: Катрин Тасева, Невяна Владинова, Боряна Калейн, Петя Борисова, Татяна Воложанина, Вая Драганова, Лъчезара Пекова
В разширения състав са включени млади гимнастички, чиято основна цел и подготовка ще бъде насочена към Париж 2024: Анна Келман, Леонор Божанова, Биляна Писова, Мариета Иванова, Йоана Николова